قارچ گانودرما

M385
M760
M761
M762
M764
M767
M766
M768

قارچ گانودرما

قارچ گانودرما

 

نام گونه: Ganoderma lucidum

نام جنس: Ganoderma

نام خانواده (تیره): Ganodermataceae

نام راسته: Polyporales

 

قارچ گانودرما، قارچ جان‌افزا یا قارچ ری‌شی با نام علمی Ganoderma Lucidum قارچی یک‌ساله است.

قارچ گانودرما یکی از کامل ترین مواد غذایی در جهان است که ارزش تغذیه ای و درمانی بسیار زیادی دارد.

قارچ گانودرما از شاخه قارچ های چتری است که در طبیعت بر روی چوب و تنه درختان رشد می کند.گانودرما با حدود ۸۰ گونه مختلف، گیاهی وحشی و خودرو در طبیعت است که این روزها در سالن های پرورش قارچ نیز با تکنیک های ویژه تولید می شود.

گانودرما بافتی چوبی، براق و صیقلی داشته و از نظر ظاهری با قارچ دکمه ای تفاوت بسیاری دارد. قسمت هاگدان گیاه شبیه به کلیه انسان و به رنگ قهوه ای قرمز است که در لبه های قارچ، کمرنگ تر می شود.

 

آموزش پرورش قارچ گانودرما

1- طول دوره پرورش قارچ گانودرما حدود چهار ماه است.

2- حداقل به یک فضای 30 متری با ارتفاع حداقل 3 متر نیاز دارید.

3- کف و دیواره سالن پرورش بهتر است که سیمانی باشد و سالن بهتر است مستطیلی شکل باشد. مثلا: (3 در 10 متر)

4- قفسه بندی سالن بهتر است با پروفیل 4*2 انجام شود که برای این فضا حدود 300 کیلو پروفیل نیاز دارید. بهتر است از 2 ردیف قفسه استفاده کنید عرض قفسه 1 متر و فاصله طبقات 60 سانتی متر باشد.

5- برای سینی قفسه ها بهتر است از سیم مفتولی گالوانیزه 2/5 استفاده شود.

 

دمای سالن:

ماه اول:  30 درجه سانتی گراد

ماه دوم، سوم  و چهارم:  25 درجه سانتی گراد

 

نور سالن: 

ماه اول: نور اهمیتی ندارد

ماه دوم، سوم و چهارم: به بالای 1000 لوکس نوری نیاز دارید. که با نصب یک پنجره 1متر در 80سانتی متر. می توانید نور خود را تامین کنید.

 

نکته: اگر در زیرزمین هستید و دسترسی به نور خورشید ندارید به راحتی با نصب چند مهتابی و LED در قفسه ها می توانید نور خود را تامین کنید.

رطوبت سالن: در تمام طول دوره رطوبت سالن باید در 80درصد حفظ شود که در زمان برداشت میزان رطوبت 10درصد بالاتر می رود.

تجهیزات:برای تامین شرایط محیطی به یک دستگاه گرمایشی سرمایشی و رطوبتی (چندکاره) نیاز دارید که بتواند نیازهای دمایی و رطوبتی سالن پرورش شما را به صورت همزمان برطرف کند.ولی اگر برای شروع کار نمی خواهید زیاد هزینه کنید می توانید از سایر دستگاه ها استفاده کنید.

نکته: ولی استفاده از بخاری گازی و کولر گازی کاملا ممنوع است چون به شدت رطوبت محیط را می گیرد و همینطور باعث کاهش اکسیژن می شوند و به شدت محصول شما دفرمه به اصطلاح شاخ گوزنی می کند که از بازارپسندی محصول شما به شدت می کاهد.

برداشت:در یک فضای 30 متر شما تا 3 تن کمپوست می توانید جای دهید که وزن هر کدام از کمپوستها 3 کیلوگرم می باشد.از این 3 تن شما چیزی حدود 80 کیلوگرم قارچ خشک گانودرما می توانید برداشت کنیدکه برداشت شما از روز 50ام پس از ورود کمپوست آغاز می گردد.

در یک ماه اول پس از ورود کمپوست هیچ گونه فعالیتی خاصی انجام نمی دهید و پس از یک ماه که تمام کمپوست شروع به سفید شدن کرد. سطح کمپوست ها را به اندازه یک دایره با قطر 10 سانتی متر سوراخ می کنید تا اندام گانودرما شکل گیرد.پس از 1 ماه مهمترین نکات:

  • کاهش دما از 30 درجه به 25 درجه سانتیگراد
  • ورود نور خورشید با باز کردن پنجره
  • کاهش دی اکسید کربن تا 600PPM با باز کردن پنجره خروجی و کارکرد مداوم هواساز

پس از برداشت قارچ حالت تر دارد که شما باید قارچ را به مدت 2 ساعت در دمای 45 درجه قرار دهید تا قارچ کاملا خشک شود و آن را بفروش برسانید.

تبلیغات (کد C)

محل تبلیغات شما

مشاوره پرورش قارچ

M778

کمپوست

P97
P99
P95
P96